#

Ірпінська студентка опинилася серед переможців конкурсу Верховного Суду

01.07.2021 13:40
Ірпінська студентка опинилася серед переможців конкурсу Верховного Суду
Фото з місця події

Студентка Університету ДФС України Валерія Груша посіла третє місце в конкурсі Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Університет державної фіскальної служби України".

Зазначимо, що Валерія перемогла у творчому конкурсі Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду серед студентів закладів вищої освіти України на краще есе з теми "Захист прав здобувачів освіти в адміністративних судах" та посіла почесне третє місце.

Привітання та нагородження переможців конкурсу відбулося 29 червня у КАС ВС, під час якого студентка отримала заслужену нагороду. Переможців привітали голова КАС ВС Михайло Смокович, а також судді – голова конкурсної комісії Семен Стеценко та голова апеляційної комісії Володимир Кравчук. Крім цього, студенти, які стали гостями КАС ВС, відвідали судове засідання.

Варто додати, що конкурс проводився з нагоди відзначення Днів адміністративної юстиції України у 2021 році та з метою популяризації діяльності адміністративних судів серед студентської молоді. Участь у конкурсі взяли 48 здобувачів вищої юридичної освіти з 30 закладів вищої освіти.

Роботи оцінювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли судді Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді, керівники структурних підрозділів секретаріату і працівники секретаріату цього суду. До уваги бралася низка критеріїв, зокрема актуальність проблеми, наявність аналізу законодавства та судових рішень, оригінальність ідей і висловлених думок, креативність та юридична аргументація, грамотність і логічність викладення матеріалу, практична цінність. Для об’єктивного і безстороннього оцінювання есе надсилалися у зашифрованому вигляді.

Нагадаємо, що в День Конституції України в Центральному будинку культури Ірпеня відгримів ІІІ Міжнародний фестиваль козацької пісні "Козацькій славі жити у віках".

Читати "Моя Київщина" у Telegram