#

Ірпінські сапери розміновуватимуть водойми громади підводним дроном

06.11.2023 15:20
Ірпінські сапери розміновуватимуть водойми громади підводним дроном
Фото з місця події

Засновниця БФ "Арета" ірпінчанка Оксана Машовець допомогла зібрати кошти та придбати підводний дрон для ірпінських саперів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу КП "Муніципальна варта" Ірпінської міської ради.

Придбаний дрон Chasing M2 Pro — це підводний промисловий дрон з компактним корпусом з алюмінієвого сплаву. Оснащений 8 двигунами, ліхтарями потужністю в 4000 люмен, камерою в розширенні 4K зі стабілізацією зображення. Максимальна глибина занурення дрону – до 150 метрів. З таким обладнанням ірпінські сапери працюватимуть тепер не лише на землі, а й під водою, очищуючи водойми громади від вибухонебезпечних предметів. Адже підводний дрон дає можливість обстежувати дно, не наражаючи на небезпеку водолазів.

Двоє ірпінських саперів пройшли двомісячний курс навчання за професією "Водолаз" у Київській морській школі Товариства сприяння обороні України. У структурі цього закладу діє найстаріший у країні навчально-тренувальний центр для підготовки водолазів за всіма категоріями та спеціальностями. Після проходження навчання Михайлу Лакею та Євгенію Котову було присвоєно кваліфікацію "Водолаз 3 класу І-ІІ групи спеціалізації робіт".

Першим ірпінські сапери планують очистити кар’єр СМУ, адже на власні очі бачили, як у водойму летіли снаряди. 

Нагадаємо, що в Ірпені провели комісійну перевірку обʼєктів, які відбудовують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook