#

Із початку війни мешканці Київщини надали житло близько 80 тис переселенцям

05.01.2023 14:30
Із початку війни мешканці Київщини надали житло близько 80 тис переселенцям
Фото з мережі Інтернет

Із початку повномасштабного вторгнення рф мешканці Київщини надали житло 78,7 тис внутрішньо переміщеним особам за програмою "Прихисток"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Про це зазначив під час підбиття підсумків 2022 року голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Він розповів, що з початку збройної агресії в комунальних закладах Київщини проживали 25,8 тисяч переселенців, 3076 із них - досі перебувають у підготовлених для цього місцях. 

Усі жителі Київщини, які надають прихисток для ВПО, отримують компенсацію за житлово-комунальні послуги. Упорядковано це Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану. 

Загалом Київська область від початку повномасштабної війни прийняла понад 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Найбільше людей приїхало з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської областей.  

Крім того, на території Київської області розгорнуті 13 модульних містечок для тимчасового проживання: у містах Бровари, Фастів, Буча, Ірпінь, Васильків, селищах Бородянка, Макарів, Гостомель, Іванків та селі Кухарі. Вони під’єднані до комунікацій та забезпечені обігрівом. 

Окремі модульні будинки розміщені також на приватних садибах в Андріївці, Мощуні, Бузовій та інших населених пунктах регіону. Першочергово вони передбачені для багатодітних сімей, осіб з інвалідністю, літніх людей тощо. 

Нагадаємо, що рятувальникам Київської області представили нового керівника – ним став полковник служби цивільного захисту Анатолій Мусієвич.

Читати "Моя Київщина" у Facebook