#

Із початку жовтня на дорогах Київщини вже сталося близько 200 ДТП

05.10.2022 17:02
Із початку жовтня на дорогах Київщини вже сталося близько 200 ДТП
Фото з мережі Інтернет

Із жовтня до сьогоднішнього ранку на автодорогах Київщини трапилося 145 ДТП 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Патрульна поліція Київської області" у Facebook.

У поліції нагадали алгоритм дій при скоєнні ДТП:

  • зупинити транспортний засіб;
  • залишатися на місці пригоди;
  • увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки;
  • не переміщати транспортний засіб і предмети, що мають причетність до пригоди.

Крім цього, потрібно надати домедичної допомоги потерпілим, викликати бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги, або звернутися по допомогу до присутніх і відправити потерпілих до закладу охорони здоров’я.

У повідомленні йдеться:

Якщо неможливо виконати дії, перелічені в підпункті вище, відвезіть потерпілого до найближчого лікувального закладу своїм транспортним засобом, попередньо зафіксувавши розташування слідів пригоди, а також положення транспортного засобу після його зупинки; у лікувальному закладі повідомити своє прізвище та номерний знак транспортного засобу (з пред’явленням посвідчення водія або іншого документа, який посвідчує особу, реєстраційного документа на транспортний засіб) і повернутися на місце пригоди.

Далі потрібно повідомити про дорожньо-транспортну пригоду орган чи уповноважений підрозділ Національної поліції, записати прізвища та адреси очевидців, чекати прибуття поліцейських. Зберегти усі сліди пригоди, обгородити їх та організувати об’їзд місця пригоди.

Нагадаємо, що в Київській області прикордонники за вересень виявили більше 90 підроблених документів та у 25 випадках наркотичні речовини.

Читати "Моя Київщина" у Facebook