#

Є загроза, що Київщина на два тижні може лишитися без світла, - голова КОВА Кулеба

02.11.2022 09:00
Є загроза, що Київщина на два тижні може лишитися без світла, - голова КОВА Кулеба
Олексій Кулеба

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба вважає реальною загрозу повного вимкнення електроенергії та опалення у разі подальших влучань ворога в об’єкти енергетичної інфраструктури регіону

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" за покликанням на інтерв’ю Олексія Кулеби "hromadske".

Очільник КОВА розказав, що після 10 жовтня російська армія почала цілеспрямовано руйнувати критичну інфраструктуру Київщини. Він зазначив:

Ми розуміємо, що Київщина знову стає форпостом міста Києва. Б’ють сюди безпосередньо для того, щоб світла не було в самому Києві. Тут проживає велика кількість людей, це створення такої гуманітарної кризи, аналогів якої світ не бачив 70 років.

За словами Олексія Кулеби, військова адміністрація готується до будь-якого розвитку подій, зокрема й найскладнішого. До нього повинні готуватися й люди – мати запаси їжі та води, а також заряджені телефони.

На запитання чи можливе повне відключення електроенергії посадовець відповів:

Так, якщо будуть продовжуватися ракетні обстріли нашої енергетичної інфраструктури й ми не зможемо зберегти її завдяки ППО.

Очільник КОВА спрогнозував найгірший можливий сценарій розвитку подій:

Якщо будуть пошкодження, які ми зможемо відновити за два тижні, то це свідчитиме про те, що нам два тижні потрібно протриматись. Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти й більше часу або, навпаки, менше. На жаль, у нас такий ворог, що важко передбачити умови ураження. Тобто є реальна загроза, що ми на термін до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємося до цього.

Також Кулеба сказав, ракетні обстріли енергетичної інфраструктури можуть призвести до того, що не буде опалення. На цей випадок в Київській області є 750 стаціонарних пунктів обігріву. 

Нагадаємо, що голова Київської ОВА розповів про облаштування протирадіаційних сховищ для цивільного населення.

Читати "Моя Київщина" у Telegram