#

Кабінет міністрів спрямував понад 50 млрд грн до резервного фонду держбюджету

11.03.2022 12:16
Кабінет міністрів спрямував понад 50 млрд грн до резервного фонду держбюджету
Фото з мережі Інтернет

Уряд зняв 50,86 млрд грн, які призначалися на "Велике будівництво" і забезпечення роботи президента для спрямування цих грошей до резервного фонду державного бюджету

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу органів виконавчої влади України. 

Таким чином, уряд зняв кошти з низки програм, у тому числі "Великого будівництва", а також фінансування діяльності офісу президента та Верховної Ради. Зокрема, з апарату Верховної Ради (295 млн грн), президента України та його Офісу (102,5 млн грн), господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабміну (2,15 млрд грн).

Також зменшено видатки на здійснення правосуддя Верховним судом (-267,8 млн грн), Вищим антикорупційним судом (-266,7 млн грн).

Крім цього, Кабмін забрав 3,21 млрд грн, передбачених на розроблення та реалізацію державних інвестиційних проектів, а також 4,39 млрд грн, які мали спрямовуватися на підтримку сільгосптоваровиробників.

До того ж Кабмін зняв 7,13 млрд грн, закумульованих на фінаснування проєктів «Великого будівництва», зокрема 3,55 млрд грн, що призначалися на розвиток аеропортної інфраструктури.

Нагадаємо, що 10 березня бомбардувальна та штурмова авіація Повітряних Сил уразила щонайменше 10 літаків окупантів, які бомбили мирні українські міста.

Читати "Моя Київщина" у Telegram