#

Кабінет Міністрів України визначив лідерів серед регіонів

29.05.2019 08:59
Кабінет Міністрів України визначив лідерів серед регіонів
Фото з мережі Інтернет

Кабмін провів рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів та визначив лідерів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Lb.ua"

Відповідно до опублікованих сьогодні на сайті Міністерства регіонального розвитку моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів в 2018 році, столиця України лідирує. Київська область зайняла сьоме місце. 

Серед регіонів четвертий рік поспіль перше місце займає Харківська область.

Згідно з дослідженням, в регіонах спостерігається продовження позитивної тенденції двох попередніх років зростання ключових показників. В часності виросли показники виготовлення продовольчої продукції на 1,6% (у 2017 році – на 0,4%); виросли об'єми виготовлення сільськогосподарської продукції на 7,8% (в 2017 році – падіння на 2,2%). Виросли доходи місцевих бюджетів у середньому на 15% по країна і на 22% у лідера – Харківської області. Вдалося покращити динаміку соціальних індикаторів.

На фоні розбалансування показників інших регіонів, в моніторингу варто виділити стабільне зростання усіх показників у лідера рейтингу – Харківська область традиційно найкраща у сфері освіти, працевлаштування, розвитку малого та середнього бізнесів т має найнижчий рівень безробіття.

 

Нагадаємо, що рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів провидить згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 856 "Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики"

Читайте також: ТОП-100 впливових людей Київщини: презентовано другий випуск видання обласного рейтингу

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: