#

Кабмін схвалив рішення про звільнення Терещука з посади голови Київської ОДА

05.06.2019 14:14
Кабмін схвалив рішення про звільнення Терещука з посади голови Київської ОДА
Олександр Терещук

Сьогодні, 5 червня, Кабінет міністрів вніс президенту Володимиру Зеленському подання щодо звільнення голови Київської обласної державної адміністрації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українська правда".

"Ми сьогодні подаємо Президенту на звільнення ряд голів обласних державних адміністрацій і очікуємо на те, що Адміністрація президента спільно з секретаріатом Кабінету міністрів опрацює механізми відбору нових претендентів на посади голів ОДА, щоб ми спрацювали достатньо оперативно. В областях мають бути відповідальні управлінці", – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Закон передбачає, що тут є поєднана процедура: погодження урядом і призначення президентом, тому ми якнайшвидше проведемо всю підготовчу роботу. Відповідні доручення секретаріату Кабінету міністрів і міністру Кабміну я надав", – додав Гройсман.

Урядовці пояснили, що тимчасово обов’язки очільників областей будуть виконувати чинні заступники голів ОДА.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко повідомив УП, що уряд затвердив подання на звільнення голови КОДА та зробить відповідне подання президенту.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський звільнив Олега Валендюка з посади глави ГУ СБУ в Києві та Київській області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: