#

Кандидат в голови Борщагівської ОТГ Роман Гах розповів, як зросте бюджет громади після об'єднання

18.09.2020 16:11
Кандидат в голови Борщагівської ОТГ Роман Гах розповів, як зросте бюджет громади після об'єднання
Роман Гах

Про це Гах написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"

За його прогнозами, населення Софіївської та Петропавлівської Борщагівок, а також села Чайки зростатиме на 10-15% щороку.

"Села Борщагівської ОТГ стрімко розростаються. Сьогодні це вже аж ніяк не три села під Києвом, як це було ще відносно недавно, а сучасне та комфортне столичне передмістя. На сьогодні у Софіївській Борщагівці мешкає близько 36 тисяч осіб, у Петропавлівській Борщагівці та селі Чайки – більше 32 тисяч людей. Завдяки введенням в експлуатацію новобудов щороку населення зростатиме 10-15%", - написав кандидат у голови ОТГ.

Роман Гах наголосив, що разом з населенням зростають і бюджети сіл, що входять в об'єднану громаду.

"Якщо в 2018 році доходи бюджету Софіївської Борщагівки складали більше 180 млн. грн, а Петропавлівської (разом з с. Чайки) – понад 160 млн, то в 2019 році бюджет Софіївської Борщагівки сягав 260 млн. грн, а Петропавлівської – 210 млн. Після об'єднання в одну громаду спільний бюджет зросте більш вдвічі і досягне позначки понад 800 млн. грн", - повідомив він.

Кандидат у голови ОТГ також нагадав, що зараз значна частина наших податків іде в державний бюджет, але це докорінно зміниться після завершення формування Борщагівської ОТГ.

Так, за його словами, 60% податку на доходи фізичних осіб залишатимуться в бюджеті громади, а також 5% акцизного податку, 100% податку на прибуток підприємств комунальної власності, збори державного мита, плата за надання адміністративних послуг тощо, а також 100% єдиного податку.

"Це вже непогані можливості, але зусиллями голови ОТГ можна отримати ще більше надходжень. Я обіцяю зробити нашу громаду привабливішою для потенційних інвесторів. Зокрема, будуть пільги для бізнесів, які захочуть перебазуватися до нас. Реформа децентралізації дає нашій громаді великі можливості, і я використовуватиму їх максимально ефективно, щоб наша Борщагівка ставала успішнішою, а якість життя наших мешканців – вищою", - підсумував Гах.

Нагадаємо, в серпні в інтерв'ю "Моїй Київщині" Роман Гах розповів про проблеми об'єднаної Борщагівської ОТГ та яким бачить майбутнє громади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: