#

Кандидату на голову Борщагівської ОТГ Кудрику намалювали рейтинг більший, ніж у Трампа, - експерт

16.10.2020 13:00
Кандидату на голову Борщагівської ОТГ Кудрику намалювали рейтинг більший, ніж у Трампа, - експерт
Олесь Кудрик

Штаб кандидата на посаду голови Борщагівської ОТГ Олеся Кудрика займається маніпуляціями цифрами, домальовуючи рейтинг свого кандидата

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт Кирило Молчанов.

Зокрема, експерт процитував "замітку анонімного автора", в якій, з посиланням на дослідження соціологів, вказується, що більшість виборців Борщагівської ОТГ підтримують Кудрика.

Процитую: "за даними соціологічної групи "Рейтинг", місцева організація партії, яка бере участь в місцевих виборах, має рівень довіри - близько 22,2%. Це означає, що українці будуть голосувати не за розкручені політичні бренди, а за людей, яких добре знають". І вишенька на торті - цим кандидатом, якого" люди добре знають", нібито є сільський голова Софіївської Борщагівки Кудрик, - написав Молчанов.

Він підкреслив, що автори не потрудилися дати посилання на дослідження, яким користувалися, проте судячи з усього, вони мали на увазі інформацію" Моніторингу місцевих виборів 2020 ", проведеного 4-7 жовтня. Так ось, там цифра 22,2% чітко пояснена як "сумарний рейтинг інших партій (в основному місцевих), які беруть участь в місцевих виборах і були включені в список для дослідження.

Тобто, це сума рейтингів декількох десятків маленьких місцевих партій, заміряних у всеукраїнському масштабі, кожна з яких навіть не близька до прохідного бар'єра в масштабі всієї країни. І приведена вона лише для того, щоб у читача не виникало питання, чому сума рейтингів великих партій, наведених у дослідженні, не дає 100%, - пояснив політолог.

За словами Молчанова, Кудрик до сумарного рейтингу місцевих партій не має ніякого відношення від слова "зовсім", адже мало того, що він не партія, а окремий політик, так він ще й балотується від всеукраїнської партії "Європейська солідарність". Одним словом, має місце шедевральна маніпуляція. І прекрасний приклад того, як заміри середньої електоральної температури по країні використовуються для розкрутки конкретного кандидата-замовника в окремо взятій ОТГ.

Але найцікавіше навіть не це. Кудрику той же анонімний автор намалював рейтинг 40% +, не посилаючись взагалі ні на що. Все це підтверджує мою тезу, що старі політичні динозаври просто не здатні вести кампанії. Ну а Кудрик вже точно переплюнув свого київського колегу Пальчевського, над намальованими рейтингами якого вже давно сміється вся країна. і зовсім скоро голова Софіївської Борщагівки стане популярнішим за самого Дональда Трампа. У всякому разі виборці Борщагівки, які добре знають реальну популярність Кудрика і його реальні справи, вже знайшли того неспростовні фотодокази, - говорить він.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ потрапили дані соціологічного дослідження в Борщагівській ОТГ, який проводився з 1 по 8 жовтня на замовлення штабу Кудрика для непублічного використання. За його даними, за висуванця "Слуги народу" Романа Гаха готові проголосувати 18,2% опитаних респондентів. За ним на другому місці йде діючий сільський голова Петропавлівської Борщагівки Олексій Кодебський, який зараз балотується як самовисуванець. Його рейтинг - 15,8%. А чинний голова Софіївської Борщагівки Олесь Кудрик, який на цей раз йде під прапорами "Європейської Солідарності", замикає трійку лідерів - показники його рейтингу 12,6%.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: