#

Керівництво Бучі виділило 300 тис грн на виготовлення сувенірних монет

19.01.2023 15:30
Керівництво Бучі виділило 300 тис грн на виготовлення сувенірних монет
Фото монети

Міська рада Бучі, постраждалої від військової агресії рф, замовила виготовлення 115 сувенірних монет із символікою міста 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Prozorro.

13 січня Бучанська міська рада опублікувала оголошення про намір придбати сувенірні монети, кількістю 115 штук. Згідно з тендерною документацією, сувенірна монета має бути круглою, розміром 50*3 мм.

Матеріал: латунь з захисним покриттям та різними покриттям в кольорі, на одній монеті: нікель з використанням кольорів, які підійдуть композиційно (потрібно запропонувати) та елементів використання золота.

Відповідні зображення на сторонах монети:

  • реверс – символіка міста Буча, пам’ятний вислів;
  • аверс: Храм Святого Апостола Андрія Первозванного у місті Буча ПЦУ, велосипед, дерево.

Зображення на монеті має збігатися з загальним дизайном колекції монет. Сама монета має бути в захисній капсулі відповідного діаметру. На ній має бути нанесений індивідуальний порядковий номер.

Футляр під монету повинен бути виготовленим з цільної деревини (дуб) та захисним покриттям (кольороване масло), розміром 70*80*20 мм. На верхній кришці вирізьблений герб міста Буча глибиною до 2 мм, в окантовці, всередині має розміщуватись отвір для монети, проставлена нумерація відповідно номеру на монеті. Закриватися коробка має на магнітах, тримаються кришка та дно на 2 петлях(колір бронза, закріплені цвяхами).

Організації, яка займатиметься виготовленням сувенірних монет, Бучанська міська рада заплатила 299 тисяч гривень. Хто саме займатиметься виготовленням, стане відомо після аукціону 23 січня.

Нагадаємо, що жителів Бучі та села Гаврилівка запрошують відвідати присвячений Різдву захід.

Читати "Моя Київщина" у Facebook