#

Кількість відвідувачів зони відчуження за три роки збільшилась майже в 10 разів

02.05.2019 07:45
Кількість відвідувачів зони відчуження за три роки збільшилась майже в 10 разів
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що кількість відвідувачів зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції з 2015 року до 2018 року збільшилася з 8 тисяч до 70 тисяч осіб, із яких половина - іноземці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українська правда".

"Ми спостерігаємо значне збільшення відвідувачів зони відчуження. Якщо порівняти з 2015 року до 2018 року, то потік відвідувачів збільшився з 8 тисяч до 70 тисяч, це майже в десять разів", - сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Також він зазначив, що цей показник свідчить про відкритість і прозорість та є гарантією того, що всі роботи на ЧАЕС здійснюються під пильною увагою громадськості, держави та міжнародних партнерів.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Водночас, прес-служба МВС повідомляє, що за 2018 рік у зоні відчуження виявили 196 сталкерів, із них 16 іноземців, а у 2019 році 48 сталкерів, із яких 1 іноземець.

26 квітня 2019 року - тридцять третя річниця Чорнобильської трагедії, яка є одною з найбільших техногенних катастроф XX століття. У результаті вибуху або гострої променевої хвороби протягом кількох місяців загинули 30 співробітників АЕС. Із зони вибуху було евакуйовані 350 тисяч осіб. А також 600 тисяч осіб стали ліквідаторами аварії – боролися з вогнем та розчищали завали. Відтак, забрудненими через радіоактивні опади і сильне випромінювання виявилися 4,7 тис. кв. км.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів призначив виконувачем обов'язків генерального директора Чорнобильської атомної електростанції Сергія Калашника.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: