#

Кінець епохи Карплюка: на Банковій вирішили змістити мера Ірпеня

11.09.2020 12:00
Кінець епохи Карплюка: на Банковій вирішили змістити мера Ірпеня
Володимир Карплюк

Стало відомо, що Володимир Карплюк напередодні виборчих перегонів за крісло мера буде мати чимало проблем через те, що влада "зелених" має свою стратегію та плани

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Офіс Президента розставив свої фішки на ігровому столі місцевих виборів 2020. До останнього велися переговори по декількох містах Київської області, якою керує Олександр Дубінський. Окремим питанням розглядали міста-супутники столиці, такі як Буча та Ірпінь. Наше джерело на Банковій розповіло про останні події щодо виборів та про плани партії влади

На Банковій розуміють, що вони програють бій за великі міста. Але це не означає, що вони готові віддати і інші важливі пункти. Тим більше, внутрішня соціологія показує, що саме на території областей, а не в їх центрах, "слуги" мають хороший рейтинг. Саме така ситуація в Київській області. Поки в Києві ситуація плачевна, по області "зелені" - все-таки претенденти на перемогу в безлічі районах і ОТГ. Ну і зрозуміло, що найбільше владу цікавлять міста-супутники Києва, які давно стали привабливою локацією для забудовників. Десь Банкова домовилася з попередниками, а в деяких містах починає тиху війну проти них. А саме в Ірпені, проти його ексмера і лідера партії "Нові обличчя".

Ім'я Володимира Карплюка неодноразово фігурувало в різних скандальних історіях. Так дуету мера Ірпеня і його кума - мера Бучі Анатолія Федорука, - приписують незаконну передачу в приватні руки земельних ділянок в регіоні, а також найскандальніші забудови в Ірпені та Бучі. І кримінальна справа на Карплюка є, за схемою про "Бучацьке Межигір'я". Загалом, почитати про пригоди ексмера Ірпеня з відкритих джерел можна досить багато. Як розповідає нам джерело в ОП, Карплюк хотів домовитися з владою про його висунення від "слуг". Але і сам герой є надто токсичним, і куратор "зелених" по області Олександр Дуіинський має намір поборотися за контроль над Ірпенем. Карплюку пропонували світову, але той не захотів. Таким чином, на Банковій вирішили збивати Карплюка.

Проти нього очікується, в тому числі, і медіаатака, досить конкретна, тому що там заслуг вистачає. Так само президент дав вказівку потримати деяких сильних його конкурентів, - сказало нашому виданню джерело на Банковій.

Таким чином, Володимир Карплюк має великі проблеми в переддень офіційного висунення на пост мера. Компромату на нього при владі вистачає, тільки от питання, які ще методи готова застосувати партія влади. І хто з інших кандидатів вийде в лідери перегонів на тлі цього протистояння - інтрига.

Нагадаємо, що у мережі з'явилася інформація про те, що мер Борисполя Анатолій Федорчук та забудовники Володимир та Ігор Шалімови готують ручну коаліцію "Нашого краю" і "Слуг народу" для розпилу землі в 2021 році.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: