#

Київ витратить більше 360 млн гривень на реконструкцію полігону в Підгірцях

04.07.2018 10:37
Київ витратить більше 360 млн гривень на реконструкцію полігону в Підгірцях

Більш 363 млн грн столична влада має намір витратити на реконструкцію полігону №5 у Підгірцях. Таке розпорядження було прийнято мером Києва 21 червня 2018 року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Build portal".

Згідно з документом, реконструкція полігону триватиме 18 місяців. При цьому на будівельні роботи мають намір витратити майже 282 млн грн, 81 млн грн витратять на меблі та інші витрати. При цьому 20 млн грн вже були витрачені на модернізацію очисних споруд полігону.

При цьому в розпорядженні враховується експертний звіт щодо розгляду проектної документації ДП "Спеціалізована державна експертна організація - Центральна служба української державної будівельної експертизи" від 10 квітня 2018 року та 20 грудня 2013 року.

Фактично цим розпорядженням міська влада перезатверджують розпорядження, яке було прийнято ще в кінці 2013 року. Тоді кошторисні роботи на полігоні оцінювалися в 61 млн грн, проте в той час вони так і не почалися.

Нагадаємо, на початку квітня мер Києва підтвердив намір закрити полігон в Підгірцях.

За даними КМДА, німецькі фахівці проводять детальне дослідження і вже надали попередні висновки щодо необхідних заходів та варіантів вирішення проблеми з цим полігоном.

Як повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, ще в минулому році місто почало проектувати рекультивацію полігону в Підгірцях. Над проектом працюють фахівці ДП "Науково-дослідний інститут будівельного виробництва". Проект рекультивації планували закінчити до літа 2018 року.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: