#

Київщину відвідав посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер

29.03.2024 13:59
Київщину відвідав посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер
Фото з місця події

Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер відвідав Бучу та Ірпінь, які найбільше постраждали від рук окупантів, та ознайомився з ходом відновлювальних робіт 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

Київщина робить колосальну роботу з відбудови зруйнованих та пошкоджених росіянами об’єктів. І такі приклади мають надихати інші регіони активно відновлюватись. Таку високу оцінку почув від Посла Німеччини в Україні Мартіна Єгера під час зустрічі

 – розповів Руслан Кравченко.

Пан Посол пригадав, що одразу після звільнення Київщини підраховувалися збитки завдані російським агресором та формувався реєстр пошкоджених об’єктів. Сьогодні ж Київщина зробила значний прорив у відбудові.

Мартін Єгер повідомив, що у червні в Берліні відбудеться конференція з відновлення України. Пан Посол зазначив, що на цій конференції також обов’язково мають бути озвучені потреби Київщини у подальших проєктах з відбудови. 

Німеччина і надалі готова допомагати у цьому питанні. Тому Київщина вже готує перелік пріоритетних об’єктів

 – зазначив Кравченко. 

Ще один позитивний момент, який озвучив пан Посол – готовність німецького бізнесу повертатися до України. Вже навіть відновив роботу офіс торгово-промислової палати Німеччини. 

Безумовно, Київщина зацікавлена у притоку іноземних інвестицій та створенні робочих місць. Бо це одна з передумов повернення до України людей. Тому максимальну підтримку та створення найоптимальніших умов гарантуємо. Запропонував розглянути питання щодо використання німецькими інвесторами потужностей індустріальних парків Київщини

– додав начальник КОВА. 

За його словами, ще одне важливе питання – належна реабілітація військових та цивільних. На Київщині планують створити міжнародний реабілітаційний центр. Проєкт потребує значних інвестицій. Тому вже формують мультидонорську платформу за участі благодійників, урядових та неурядових організацій зі всього світу під егідою американського благодійника Делла Лоя Хансена. Начальник Київської ОВА запросив Німеччину долучитися до реалізації цього проєкту.

Ще одне пріоритетне питання, де Київщина потребує допомоги німецьких партнерів – продовження роботи з облаштування укриттів та поповнення парку шкільних автобусів.

Мартін Єгер зауважив, що вражений, наскільки Київщина ефективно та оперативно облаштовує укриття.

Для розвитку співпраці начальник КОВА запропонував пану Послу сприяти підписанню Меморандуму між Київщиною та однією з федеральних земель Німеччини. Це якісно новий вид взаємодії, який вже дає результати.

Після зустрічі Мартін Єгер також відвідав Бучу та Ірпінь, які найбільше постраждали від рук окупантів, та ознайомився з ходом відновлювальних робіт.

Нагадаємо, що Бучу відвідав посол Німеччини Мартін Єґер.


Читати "Моя Київщина" у Telegram