#

Київська обласна дитяча лікарня у Боярці відзначила 65-річний ювілей (ВІДЕО)

24.02.2024 19:58
Київська обласна дитяча лікарня у Боярці відзначила 65-річний ювілей (ВІДЕО)
Київська обласна дитяча лікарня у Боярці

Київська обласна дитяча лікарня, що у Боярці надає послуги дитячому населенню з усієї Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Цей багатопрофільний лікувальний заклад відзначає своє 65-річчя 23 лютого, напередодні дати, яка у 2022 році назавжди змінила нашу країну. Тоді медзаклад був на перетині війни, поблизу бойових дій, але персонал не зупиняв свою роботу, продовжував рятувати дітей та був транзитним пунктом для евакуйованих малюків.   

Сьогодні лікарня працює на повну потужність за рахунок дітей з Київської області, а також обслуговує багато тимчасово переміщених діток від народження до 18 років. Торік тут стаціонарно пролікували понад 11 тисяч дітей, а лікарями поліклінічного відділення було прийнято більше 40 тис дітлахів. Попри напружений минулий рік в медустанові відкрилося багато нових відділень. А це - нові підходи та осучаснені методи лікування, які нарешті зосереджені в єдиному лікувальному центрі, - розповідає ген директорка Київської обласної дитячої лікарні Катерина Савінова, яка вже три роки очолює медзаклад. 

На сьогодні увесь спектр медичних послуг та лікування забезпечують понад 400 працівників, із них 91 лікар та 112 медичних сестер. У педіатричних відділеннях розгорнуті спеціалізовані ревмокардіологічні, алергологічні, пульмонологічні, ендокринологічні, гастроентерологічні, нефрологічні ліжка, зокрема для грудних дітей. Працює два відділення анестезіології та інтенсивної терапії з виїзною неонатологічною бригадою, відділення патології новонароджених та недоношених дітей. Тільки на початку року, завдяки українським благодійникам, мед заклад поповнився п'ятьма кювезами експертного класу для виходжування малюків, які щойно з'явилися на світ. А зовсім нещодавно лікарня запровадила нову методику лікування у так званій опіковій хірургії, де також завдяки іноземним меценатам з'явилось спеціальне обладнання для пересадки шкіри.

На базі дитячої лікарні активно функціонує центр орфанних захворювань, тобто вкрай рідкісних хвороб, боксоване інфекційне, психіатричне відділення, а також потужне відділення реабілітації з неврологічними ліжками для маленьких пацієнтів.

Перевірити наявність того чи іншого захворювання у дитини дає змогу потужна консультативна-діагностична поліклініка, яка надає допомогу за 27 спеціальностями у відділенні функціональної діагностики, ультразвуковому, рентгенологічному та ендоскопічному кабінетах. 

Зокрема цього року лікарня розширила відділення Госпісу – дитячої стаціонарної паліативної терапії. у складі якого працює виїзна мобільна паліативна бригада, що обслуговує дітей з тяжкими орфанними захворюваннями, тяжкими формами ДЦП та неоперабельними пухлинами.

Дбають у лікарні і про ментальне здоров’я, що до речі є вимогою Національної служби здоров»я. Сучасний кабінет психологічної допомоги відкрили за допомогою ЮНІСЕФ. Відтак 5 штатних  психологів лікарні працюють з мамами у відділі патології новонароджених, у відділенні реабілітації, і звісно Госпісі, де батьки дуже часто потребують психологічної допомоги.

Що досить вагомо, діти, які лікуються в стаціонарі лікарні мають можливість не відриватися від навчання. З минулого року тут успішно працює "Школа супергероїв". Це нова модель освітнього процесу від Кабміну, яка доступна як для школярів, так і для дошкільнят.

В подальшому керівництво лікарні має амбітні плани щодо реновації медзакладу, аби зробити його сучасним і таким, що відповідає міжнародним стандартам. Це стосується як нових підходів, так і створення нових життєво важливих відділень.

На жаль, хвороби не запитують ані про стать, ані про вік, але сучасна медицина дає шанс.

Нагадаємо, що лікарі "Охматдиту" в Макарові оглянуть дітей, які втратили батьків під час війни.



Читати "Моя Київщина" у Telegram