#

Київська обласна рада не підтримала звернення щодо зняття санкцій з новинних телеканалів

12.10.2018 13:19
Київська обласна рада не підтримала звернення щодо зняття санкцій з новинних телеканалів
Депутати Опозиційного блоку

10 жовтня на позачерговій сесії Київської обласної ради депутати не підтримали звернення до ВРУ про скасування персональних економічних та інших обмежувальних заходів проти телеканалів 112 Україна і NewsONE

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Опозиційний блок. Київщина" у Facebook.

Фракція Опозиційного блоку Київської обласної ради на позачерговій сесії виступила із заявою до Верховної ради України щодо скасування Постанови ВРУ від 4 жовтня 2018 року "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Нагадаємо, що шість нардепів з Київщини проголосували за накладення санкцій на телеканали "112 Україна" і NewsONE.

Ця постанова Верховної ради стосується санкції по відношенню до телеканалів "112 Україна" і NewsONE.

У заяві йдеться, що Постанова викликала широкий суспільний резонанс та негативну реакцію громадян, політиків, організацій в Україні та за її межами.

"Це безпрецедентний випадок в історії незалежної України, який може завдати негативних наслідків іміджу нашої держави на міжнародній політичній арені, оскільки, фактично, містить ознаки цензури та ставить під сумнів задекларовану законом свободу засобів масової інформації та свободу слова в Україні", - йдеться у зверненні.

Втім, депутати Київської обласної ради не спромоглися прийняти це рішення – за нього проголосував 31 зареєстрований на той момент депутат, що склало менше необхідної для прийняття рішення кількості голосів. Не підтримали це рішення фракція БПП, частина фракції "Самопоміч" та фракція "Свободи".

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: