#

Київська ОВА частково покриє витрати на оцінку збитків від війни трьом підприємствам

03.04.2024 17:27
Київська ОВА частково покриє витрати на оцінку збитків від війни трьом підприємствам
Фото з мережі Інтернет

Київська обласна державна адміністрація частково покриє трьом місцевим бізнесам витрати на оцінку збитків від війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Руслана Кравченка.

Область частково відшкодує представникам малого, середнього та дрібного бізнесу  60% від вартості послуг з оцінки завданої шкоди. Максимальна сума – 60 тис. грн.

Ще одна умова – це мають бути суб’єкти господарювання недержавної форми власності, зареєстровані в Київській області. Рішення приймає відповідна комісія, створена при Київській ОВА. 

Внаслідок російської агресії на Київщині близько 800 суб’єктів господарювання зазнали руйнувань та пошкоджень різного ступеню. Із них 127 – повністю зруйновані.

Руслан Кравченко написав:

На підрахунок збитків також потрібні гроші. Локальні підприємці, які під час воєнного стану забезпечують мешканців Київщини робочими місцями та розвивають економіку регіону, мають отримати і нашу підтримку. Маючи оцінку збитків, компанії, чиє майно зруйнувала або пошкодила росія, можуть згодом претендувати на компенсацію. Треба буде подати комплексний позов до міжнародних інстанцій для стягнення репарацій.
Хочемо, щоб ініціативою КОВА скористалися якомога більше постраждалих суб’єктів господарювання області. Робота триває. Тому звертаюся до нашого бізнесу не втрачати такої нагоди.    

Заяви на розгляд необхідно подавати Департаменту економіки КОВА.

Нагадаємо, що у КОВА обговорили перспективи експорту продукції підприємств регіону до країн Африки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram