#

Колишній начальник Кагарлицької поліції може "сісти" за бездіяльність

28.10.2020 16:00
Колишній начальник Кагарлицької поліції може "сісти" за бездіяльність
Фото з мережі Інтернет

Учора, 27 жовтня, колишньому начальнику Кагарлицького відділу поліції обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ДБР.

У ході досудового розслідування встановлено, що у січні 2020-го року черговий Кагарлицького  відділу поліції у нічний час отримав інформацію про наявність на третьому поверсі відділення поліції двох громадян. Працівники сектору карного розшуку пристебнули їх кайданками до батареї. Документи про затримання цих осіб не складалися.

Колишній начальник Кагарлицького ВП знав про цей інцидент, але не вжив заходів для їх припинення та не повідомив компетентні органи про злочин. Він підозрюється у невжитті керівником, якому стало відомо про вчинення його підлеглими незаконного затримання, заходів для їх припинення та неповідомлення компетентних органів про злочин ( частина друга статті 146-1 КК України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Нагадаємо, що суддя Голосіївського районного суду в Києві звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка, якого підозрюють у зґвалтуванні та катуванні дівчини в Кагарлицькому відділі поліції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: