#

Одного із кагарлицьких катів випустили на волю (ФОТО)

27.10.2020 18:40
Одного із кагарлицьких катів випустили на волю (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 27 жовтня, суддя Голосіївського районного суду в Києві звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка, якого підозрюють у зґвалтуванні та катуванні дівчини в Кагарлицькому відділі поліції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Андрія Осадчука у Facebook.

Нагадаємо, що 24 травня до Кагарлицької ЦРЛ прийшла 26-річна жінка, яка заявила, що її побили та зґвалтували двоє співробітників місцевої поліції. Згодом під варту взяли двох правоохоронців – Миколу Кузіва та Сергія Сулиму. Пізніше стало відомо, що до катування причетні також й інші копи.

Керівництво МВС та Нацполіції обіцяли найжорсткіше покарання для усіх причетних, однак сьогодні стало відомо, що одного з них відпустили на волю.

За словами народного депутата Андрія Осадчука, суддя не взяла до уваги нові факти, які встановила експертиза, та вирішила, що немає причин для тримання Ярослава Леваднюка під вартою.

Попри обіцянки керівництва Нацполіції та МВС про справедливе покарання для "катів з Кагарлика", після сплину 5 місяців вже двоє підозрюваних, які, в тому числі, категорично заперечують свою вину, відпочивають дома. При тому, що коли затримували "катів", вони публічно погрожували потерпілій розправою. І добитись захисту для неї тоді вдалось лише за рахунок депутатської підтримки та суспільного резонансу, - каже нардеп.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: