#

Колишній нардеп подав до суду на Київську облраду

15.02.2021 11:00
Колишній нардеп подав до суду на Київську облраду
Фото з мережі інтернет

На сайті КОР оголосили про судове засідання за позовом Москаленка Ярослава Миколайовича до Київської обласної ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської облради.

Окружним адміністративним судом міста Києва відкрито провадження у справі № 640/33658/20 за позовом Москаленка Ярослава Миколайовича до Київської обласної ради про визнання протиправним та скасування Регламенту Київської обласної ради VIII скликання, затвердженого рішенням Київської обласної ради VIII скликання "Про затвердження Регламенту Київської обласної ради VIII скликання" від 24 грудня 2020 року, в частині, – сказано у повідомленні.

Москаленко Ярослав у своїй позовній заяві просить визнати протиправними та скасувати деякі норми Регламенту Київської облради VIII скликання, зокрема йдеться про наступне:

  • абзац 6 ч. 4 ст. 27, речення: "Проект рішення про звільнення голови Ради на пленарному засіданні не розглядається у разі відсутності на ньому голови Ради";
  • абзац 7 ч. 4 ст. 27, речення: "Рішення про звільнення голови Ради приймається двома третинами голосів від загального укладу Ради";
  • абзац 4 ч. 4 ст. 29, речення: "Кількість депутатів Ради у постійній комісії не може перевищувати 9 -и депутатів";
  • абзац 5 ч.4 ст.29, речення: "У разі необрання Радою депутата до певної постійної комісії, про участь у якій депутат подав заяву, його мас бути обов`язково обрано до складу постійної комісії, чисельність якої не перевищує встановленого вище обмеження у кількості депутатів (не більше 9 -и депутатів) ".

Нагадаємо, що у цьому році Київоблрада планує завершити перший етап програми “Електронна Київщина” і витратити 10 млн гривень на розбудову системи електронного документообігу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram