#

Командир російського батальйону наказував розстрілювати цивільних на Київщині

05.01.2023 13:00
Командир російського батальйону наказував розстрілювати цивільних на Київщині
Фото з мережі Інтернет

Повідомлено про підозру командиру батальйону танкової бригади ЗС РФ, який наказав розстріляти авто з цивільними на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "Офіс Генерального прокурора".

За процесуального керівництва, Офісу Генерального прокурора командиру батальйону 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної, ордена Суворова бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил РФ повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, із 24 лютого по 31 березня 2022 року в період окупації ЗС РФ частини Київщини російський командир, перебуваючи з підлеглими військовослужбовцями на 27 км автодороги Київ-Чоп біля села Мила Бучанського району неподалік автозаправних станцій "UPG" та "БРСМ", віддавав їм злочинні накази проти цивільного населення.

4 та 7 березня 2022 року, виконуючи такий наказ, підпорядковані командиру батальйону військовослужбовці ЗС РФ, особи яких на цей час встановлюються, з автоматичної стрілецької зброї розстріляли чотири легкові авто. У них перебувало 12 цивільних осіб, із них двоє малолітніх дітей, які намагались виїхати з окупації.

У результаті цього 3 особи загинули на місці, 5 осіб, із яких 1 малолітня дитина, отримали вогнепальні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ інформує про втрати ворога за час повномасштабного вторгнення станом на 5 січня 2023 року.

Читати "Моя Київщина" у Telegram