#

Конкурс на посаду директора театру Саксаганського потрібно провести знову, - комісія

14.02.2019 12:22
Конкурс на посаду директора театру Саксаганського потрібно провести знову, - комісія
Театр ім. Скасаганського у Білій Церкві

У ході аналізу конкурсу на заміщенню посади генерального директора театру Саксаганського в Білій Церкві, фахівцями було виявлено ряд порушень підя час проведення процедури

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КиевВласть", після вивчення всіх даних, робоча група вирішила звернутися до Київської облради для скасування результатів конкурсу на посаду гендиректора і повторного його проведення.

7 лютого пройшло друге засідання робочої групи при Київській облраді з вивчення проблемних питань навколо театру. В ході нього фахівці ТОВ "Український центр стратегічних рішень" заявили, що конкурс на посаду генерального директора театру був проведений з порушеннями по 6 пунктам.

За словами автора сюжету, на другому етапі конкурсу були проігноровані вимоги Закону "Про культуру", згідно яким представники громадських організацій, включених до складу конкурсної комісії, повинні працювати виключно в сфері культури. Крім того, комісія складалася лише з 6 членів замість 9.

"Відмова Київської обласної ради включити запропонованих трудовим колективом кандидатів до участі в конкурсній комісії є порушенням законодавства щодо участі колективу в управлінні комунальним закладом. Таке порушення є істотним і ставить під сумнів всі подальші етапи конкурсу", - підкреслив в.о. директора управління культури, національностей та релігій КОДА Віталій Томнюк.

Також наголошується, що переможець конкурсного відбору практично рік не виконував свої обов'язки, оскільки колектив був проти його призначення.

"У регіональних театрах повинен бути директор-художній керівник... У нас конкурс проведено просто на генерального директора, і це є грубим порушенням Закону "Про культуру", - підкреслила юрист Національної спілки театральних діячів України Ауріка Горяйнова.

У сюжеті сказано, що були виявлені також порушення фінансової та господарської дисципліни, в тому числі щодо призначення і звільнення працівників.

Вивчивши всі факти, робоча група має намір звернутися до Київської обласної ради з проханням про скасування результатів конкурсу на посаду гендиректора театру ім Саксаганського і проведенні повторного конкурсу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: