#

Копи спалили більше тисячі рослин коноплі у Великих Пріцьках (ФОТО)

14.07.2018 06:28
Копи спалили більше тисячі рослин коноплі у Великих Пріцьках (ФОТО)

Вчора, 12 липня, у селі Великі Пріцьки Кагарлицького району поліцейські виявили та спалили 1232 рослини коноплі, що зростали на території приватного домоволодіння

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

"У селі Великі Пріцькі Кагарлицького району поліцейські виявили 1232 кущі конопель, що зростали на території приватного домоволодіння 38-річного раніше судимого місцевого жителя, який ніде не працює і вірогідніше всього вирощував наркозілля з метою продажу", - йдеться у повідомленні.

 

Кілька рослин було вилучено для проведення експертизи, решту правоохоронці знищили шляхом спалення.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Нагадуємо, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель чинним законодавством України передбачена кримінальна відповідальність. Подібні дії караються штрафом, або арештом на строк до 6 місяців чи обмеженням волі до 3-х років. За посів або вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин – покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: