#

КОР підтримала ініціативу щодо позбавлення державних нагород осіб за виправдовування збройної агресії рф (ВІДЕО)

07.12.2023 17:00
КОР підтримала ініціативу щодо позбавлення державних нагород осіб за виправдовування збройної агресії рф (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Київська облрада підтримала рішення, ініційоване заступником голови КОР Тетяною Семеновою щодо законодавчого врегулювання підстав позбавлення державних нагород 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОР.

Чинна редакція Закону України "Про державні нагороди України" передбачає, що позбавлення державних нагород може бути проведено Президентом України лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом. 

Тому, даний проект рішення включає звернення до Верховної Ради України щодо встановлення додаткових підстав для позбавлення державних нагород з проханням підтримати депутатів Київської обласної ради VIII скликання та прийняти законопроект від 31.01.2023 № 8407 "Про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" щодо підстав позбавлення державних нагород".

Мова йде про публічних та громадських діячів, діячів культури, які підтримали збройну агресію рф та геноцид українського народу. Такі особи цілком закономірно не мають права носити державні нагороди України.

З метою врегулювання зазначеного питання на розгляді Верховної Ради України знаходиться законопроект від 31.01.2023 № 8407 "Про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" щодо підстав позбавлення державних нагород".

Нагадаємо, що КОР просить голову партії "Слуга народу" відсторонити нардепа Мотовиловця від посади.


Читати "Моя Київщина" у Telegram