#

Користувачів газу на Київщині перевели до постачальника "останньої надії"

17.06.2022 12:40
Користувачів газу на Київщині перевели до постачальника "останньої надії"
Фото з мережі Інтернет

На Київщині людей, які користувались газом ТОВ "Київоблгаз Збут", автоматично перевели до постачальника "останньої надії"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Кагарлик City".

8,8 мільйонів побутових споживачів газу опинилися в ситуації, коли їхні постачальники не змогли виконувати свою функцію, тож відтепер вони отримують газ від "постачальника останньої надії" (ПОН). Цю функцію виконує газопостачальна компанія "Нафтогаз України". 

ГК "Нафтогаз України" очікує, що найближчим часом ці клієнти будуть переведені на стандартні контракти з компанією, аби ціна для споживачів "останньої надії" стала 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).

Автоматична зміна постачальника актуальна для клієнтів, які донині отримували газ від місцевих газопостачальних компаній (зокрема, під брендом "Твій Газзбут") у 15 областях, у тому числі і в Київській.

ПОН – це тимчасове рішення для уникнення перебоїв з газопостачанням, яке за результатами урядового конкурсу забезпечує ГК "Нафтогаз України".

Утім, згідно з Наказом Міністерства Енергетики України №198 від 08.06.2022 року усіх побутових споживачів, що отримували газ від постачальника "Останньої Надії" (ПОН), було підключено до ТОВ ГК "Нафтогаз України" на постійній основі. Подавати документи на підключення не потрібно.

Нові клієнти проводять оплати з попереднім постачальником за газ, отриманий до 30 квітня 2022 року, а з 1 травня 2022 року оплачують газ на рахунки ГК "Нафтогаз України".

Також у "Нафтогазі" зазначили, що якщо клієнти "Київоблгаз Збуту" мали переплату за спожитий газ, то слід мати на увазі, що ці кошти не переходять між компаніями. У "Нафтогазі" рекомендують звернутися до попереднього постачальника газу з запитом на повернення коштів.

Послугу розподілу природного газу, як і раніше, здійснює АТ "Київоблгаз". Рахунки для сплати за доставку газу можна завантажити з особистого кабінету на сайті 104.UA.

Отримати рахунок за спожитий у травні газ можна кількома зручними способами, зокрема:

  • в особистому кабінеті на сайті "Нафтогазу" (номер особового рахунку можна отримати в контакт-центрі за телефонами +38 066 300 2 888, +38 098 300 2 888, +38 093 300 2 888);
  • у чатботі GASUA у Viber, Telegram і NaftogazGasSupply у Facebook Messenger (номер особового рахунку можна отримати в контакт-центрі);
  • Укрпоштою після 20-го числа поточного місяця, лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії.

Нагадаємо, що 16 червня громадам Київської області передали 583 ноутбуки для 73 закладів освіти.

Читати "Моя Київщина" у Facebook