#

"Космічні" ціни в комунальних садочках Ірпеня

12.09.2018 11:46
"Космічні" ціни в комунальних садочках Ірпеня

В Ірпені, щоб віддати дитину в муніціпальний садочок треба обов`язково "інвестувати" 1000 баксів керівництву

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "Громада Приірпіння".

Але, в тебе просто так ніхто не візьме "внесок". Треба "по рекомендації через знайомих" (дати хабаря, щоб отримати право дати хабар ггг).

В принципі, людей, що дають хабар, важко осудити. Вони поставлені в дуже вузькі рамки – або плати, або сиди вдома, або йди до приватного садочку.

Одні знайомі спочатку ходили на півдня (десь за 4500 грн), а потім вирішили "порєшать". Логіка цілком зрозуміла. Краще один раз заплатити 28 тис. грн (по сьогоднішньому курсу) і мати повноденний садочок до кінця школи або платити щороку 40500 (це якщо 9 міс. х 4500).

Скажу із власного досвіду, що коли у житті трапляються періоди "голодних ігор", то ця стаття витрат дуже відчутна (нам свого часу прийшлося домовитися про розстрочку платежів на 4-5 міс., інакше просто доведеться забирати дітей із закладу)

Серед активістів часто лунають нарікання на побутову корупцію українців. Багато просвітницьких антикорупційних проектів спрямовані на протидію побутовій корупції. Я не вірю у тезу, що "наш народ від самого початку хитрожопий". На жаль, в нас існують великі корупційні схеми, які примушують простих людей до корупційної поведінки. Прибрати схеми і точно менше прийдеться витрачати сил на антикорупційне просвітництво.

П.С. До речі, мені цікаво, які ще є розцінки на "вступ до садочка" в інших містах України, Києві (якщо, звісно є така проблема)?

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: