#

Косюк на території одного зі своїх виробництв встановив білборд із рекламою російської компанії (ФОТО)

06.07.2018 10:52
Косюк на території одного зі своїх виробництв встановив білборд із рекламою російської компанії (ФОТО)

Агрохолдинг "Миронівських хлібопродукт", який, серед іншого, виробляє курятину під торговою маркою "Наша ряба", звинуватили у співпраці із російською компанією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Так, у групі Facebook «Типове Мирне» користувач зробив допис із фото про те, що у цьому селі (Бориспільський район Київської обл.) на території, що належить МХП, встановлений білборд із рекламою російської компанії, що виробляє агрохімію.

Частина виробничих потужностей МХП, відповідно до даних сайту агрохолдингу, справді знаходиться на території Київської області.

Зокрема, на території сільради Мирного МХП експлуатує «Старинську птахофабрику», яка входить до складу агрохолдингу з 2002 року. На виробництві зайняті  понад 1300 працівників. Фабрика налічує 18 виробничих ділянок, загальне поголів’я -  понад 120 тис. курей. Саме та території земель, якими користується МХП, на території Мирненської сільради, і був встановлений скандальний  білборд. Продукція та компанія, яка рекламується на землях МХП, справді російські. Компанія-виробник добрив та різноманітних інсектицидів «Август», за даними сайту компанії, базується у Москві, у різних містах РФ є чимало її філій.

В Україні працює дочірнє підприємство цієї компанії. Цікава деталь: на білборді на землях МХП зображений той самий чоловік, фото якого міститься і на російському сайті. Щоправда, в іншому одязі та ракурсі.

Коментарі під дописом у групі свідчать про сильне обурення місцевих мешканців рекламою компанії з країни-агресора.

МХП – найбільший виробник курятини в Україні. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки. Як відомо, МХП отримує чималі державні дотації. Так, у 2017-му МХП за перше півріччя отримав з бюджету 42% всіх дотацій для аграріїв. Експерти ставлять під сумнів необхідність таких виплат та говорять про корупційні ознаки у схемі дотування МХП. Засновником та основним бенефіціаром МХП є Юрій Косюк. Він обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента на початку каденції Петра Порошенка. Косюк неодноразово фігурував у різних скандалах. Приміром, журналісти помітили, що він, попри заборону, їздить на авто заповідним парком «Феофанія», шикарно відпочив у Куршавелі - замовив шампанського на два мільйони гривень, полюбляє відпочити на власній розкішній яхті та проживає у надзвичайно дорогій садибі під Києвом.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: