#

Коваль із Бориспільщини змайстрував козака з уламків ворожої ракети (ФОТО)

02.08.2022 12:50
Коваль із Бориспільщини змайстрував козака з уламків ворожої ракети (ФОТО)
Фото з місця подій

На Київщині коваль створив козака з уламка ворожої ракети "Іскандер"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Юрію Савугіну 64 роки, 40-річним він почав займатись рідкісним ремеслом – ковальством. У 2007 році він залишив Київ і переїхав у Ташань, що на Переяславщині, купив у селі будинок, обладнав у дворі невеличку кузню та розпочав виготовляти неймовірні паркові скульптури з металу.

На подвір’ї біля кузні стоїть фігура козака з хрестом. Вона не зовсім звичайна, адже зроблена частково із ворожої ракети "Іскандер", яку навесні збили українські воїни над Капустницями й вона впала на поле фермера. Тож цей козак "загартований і заговорений".

Над створенням скульптури автор працював щодня по 12 годин протягом трьох місяців. Юрій розповів:

Мені привезли шматок того страхіття. І кувати його було важко, бо корпус ракети зроблений із надміцного сплаву, який майже не піддається обробці. Проте впорався: як українські вояки збили того монстра, то так і я перекував рашистську смертоносну нечисть на такого мирного хлопа! Важко було, як ніколи раніше, але то втіха для майстра: перетворити те, що було злом, на річ для радості людей.

Також він розповів про свою першу скульптуру:

Це був пірат Сільвер. З дерев’яшкою замість ноги, із пов’язкою на одному оці, трикутною шапкою на голові і з папугою на плечі. Його побачив знайомий художник і порадив займатися саме такими парковими скульптурами. Каже, полиш оту всяку дрібноту, парканчики, хвірточки, квіточки, а займайся справжнім ділом – тільки скульптурами.

До речі, малювати чоловік зовсім не вміє, тому всі роботи створює без ескізів, лише зі своєї уяви.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив дані про загальні бойові втрати окупанта за весь час повномасштабної війни проти України.




Читати "Моя Київщина" у Telegram