#

Козинська міська рада незаконно передала у приватну власність 4 га лісу

13.07.2018 09:29
Козинська міська рада незаконно передала у приватну власність 4 га лісу

Прокуратура Київської області вимагає повернути державі землі лісового фонду площею майже 4 га, які Козинська селищна рада незаконно надала в оренду підприємству для ведення підсобного сільського господарства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури в Київській області.

Прокуратурою Київської області установлено, що у 2008 році на підставі рішення Козинської селищної ради Обухівського району підприємству надано у довгострокове користування (на умовах оренди) земельну ділянку площею майже 4 га для ведення підсобного сільського господарства.

У подальшому, на виконання вищевказаного рішення, між Козинською селищною радою та підприємством укладено договір оренди земельної ділянки.

Однак, Козинською селищною радою зазначені рішення прийнято всупереч вимог земельного та лісового законодавства, з перевищенням наданих законом повноважень, без вилучення вказаної земельної ділянки з постійного користування ДП «Київське лісове господарство» та з порушенням порядку зміни цільового призначення земель лісогосподарського призначення.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулася із позовною заявою  про визнання недійсними рішення ради та договору оренди земельної ділянки на користь держави в особі Кабінету Міністрів України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: