#

Крадії радіоактивних речовин з Держпідприємства у Чорнобилі відправилися на лаву підсудних

25.01.2019 16:22
Крадії радіоактивних речовин з Держпідприємства у Чорнобилі відправилися на лаву підсудних
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 25 січня, у прокуратурі повідомили про скерування до суду матеріалів справи проти двох співробітників Держпідприємства "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами", які викрали радіоактивні речовини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Іванківо-Чорнобильським відділом Броварської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно працівників державного підприємства, які привласнили радіоактивні матеріали.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що у грудні 2017 року працівники Державного спеціалізованого підприємства "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами" незаконно заволоділи радіоактивними матеріалами (джерелами іонізуючого випромінювання).

В подальшому, за межами зони відчуження, у порушення ст.22 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" вони незаконно перенесли радіоактивні матеріали до автомобіля одного із працівників з метою їх передачі інженеру одного із наукових центрів.

Дії працівників державного підприємства кваліфіковано за ст. 265 (незаконне поводження з радіоактивними матеріалами), ст.261  (порушення вимог режиму радіаційної безпеки), ст.262 (привласнення радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) КК України. Їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: