#

Легкоатлети Київщини вибороли три призові місця на Чемпіонаті Європи (ФОТО)

22.08.2018 06:04
Легкоатлети Київщини вибороли три призові місця на Чемпіонаті Європи (ФОТО)

Сьогодні, 21 серпня, українські легкоатлети, за підтримки ФЛАУ, провели зустріч з фанами та пресою, на якій подякували вболівальників за підтримку та поділилися своїми враженнями від змагання

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина".

Зі змагань у Берліні легкоатлети Київщини привезли три медалі. Мар’ян Закальницький став  чемпіоном Європи зі спортивної ходьби на 50 кілометрів. Срібло з цієї ж дисципліни привезла Аліна Цілій. А  Сергій Никифоров отримав бронзову медаль за стрибки у довжину.

Президент ФЛАУ Ігор Гоцул Привітав переможців та подякував за нагороди.

Спортсмени розповіли про шлях до перемог та поділилися своїми досягненнями.

"Свої перші п’ятдесят кілометрів я йшла в Китаї. Ще тоді подумала, що це мій останній старт і я більше ніколи не піду, але подруга сказала, що вже пройдено відбір у Берлін, а тут хочеш-не хочеш, а треба йти", - пожартувала спортсменка з Вишгороду Аліна Цілій.

Цікаво, що п’ятидесятикілометрову дистанцію для жінок на Чемпіонаті відкрили лише цього року, тому наша спортсменка отримала перше срібло у цій дисципліні.

Настрій наших легкоатлетів досі на висоті після берлінських перемог. Майже усі спортсмени поділилися, що мають плани на Олімпіаду.

Не обійшлося й без непорозумінь. Сергій Никифоров поділився з нами, що через збої у техніці, його результат виявився гіршим, ніж було насправді. На щастя, цю прикру помилку виправили і Сергій привіз в Україну бронзу.

"Ці непорозуміння не дуже вплинули на мій настрій. Але прикро, що мій стрибок на 8.15 метрів, зарахували, як на мене, менше. Я стрибнув за зелену лінію. Приблизно на 10 сантиметрів, тобто за 8.20 був стрибок. Купа було спроб "недоміряних", але вони виправили ці помилки", - поділився Сергій.

Наприкінці зустрічі спортсмени з радістю роздали автографи та сфотографуввалися з прихильниками легкої атлетики.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: