#

Ліс на Обухівщині увійшов до природно-заповідного фонду Київщини

25.11.2021 11:15
Ліс на Обухівщині увійшов до природно-заповідного фонду Київщини
Карто-схема ділянки щодо внесення у природно-заповідний фонд

Учора, 24 листопада, на засіданні сесії Київської обласної ради було ухвалено рішення створення ботанічної пам’ятки природи "Ліс біля села Крячки", що знаходиться на Обухівщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Депутати на черговому засіданні сесії Київської облради за поданням Київської облдержадміністрації ухвалили рішення щодо віднесення території лісу біля села Крячки до переліку ботанічних пам’яток природи місцевого значення. Територія має площу 8,7612 га та розташована у межах  ДП "Київське лісове господарство".

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін зазначив, що створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду є шляхом до збереження національного багатства України та унікальних куточків Київщини. Він акцетував:

Підтримка екологічного балансу є важливим завданням у роботі Київської облдержадміністрації. Зазначений лісовий масив має велике естетичне та рекреаційне значення, та обумовлене поширенням ареалів рідкісних та занесених до Червоної книги України рослин і тварин.

Київська ОДА подякувала за співпрацю ДП "Київське лісове господарство" та директору Київського еколого-культурного центру Володимиру Борейку, який провів дослідження території та підготував наукове обґрунтування.

Нагадаємо, що на Обухівщині рятувальники зняли з дерева чоловіка зі зламаною ногою.

Читати "Моя Київщина" у Telegram