#

"Лох-Вегас": як Бориспіль перетворюється на місто гральних автоматів

14.08.2018 12:49
"Лох-Вегас": як Бориспіль перетворюється на місто гральних автоматів

Останнім часом жителі та гості Борисполя помічають велику кількість гральних закладів на вулицях міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Погляд".

Так, ідучи центром міста, в око кидається різноманітні супермаркети, які знаходяться за кілька метрів один від одного, гральні заклади, ломбарди ну і фонтан.

Користувачі соцмереж називають Бориспіль «Лох-Вегас». І це не дивно, адже по всьому місту стали закриватися продуктові магазини, а на їх місці з’являтися зали лотерейних розіграшів ( по-суті – ті ж ігрові автомати).

Місцеві активісти із громадської організації “Сектор Безпеки” разом із секретарем Виконавчого комітету Бориспільської міської ради Ярославом Годунком не один раз робили рейди такими закладами. Зупиняли їх роботу, викликали поліцію, але гральний бізнес непереможний.

Ярослав Годунок каже: «Автомати працюють нелегально, без документів і податків—у Борисполі їх більше 30-ти—жодна людина не працює там офіційно. Це надприбутковий бізнес, кожна точка приносить доходу 2–5 тис. доларів у місяць.

Поліція нормально реагує, коли треба, але щоб щось зробити чи провести обшук, необхідно мати санкції суду. Ми радою приймемо рішення підняти власникам таких залів оренду до 12% і зобов’яжемо провайдерів відключити їх від Інтернету, а також готуємо рішення про заборону реклами, тобто вивісок, бо дозволів на зміну фасадів вони не отримували.

До мене щодня пишуть чи приходять люди—в тієї син з хати все виніс, там—чоловік. Це велика проблема—сім’ї руйнуються. Злочинність росте—пограв, вийшов, стукнув перехожого, побіг в ломбард. Крім реальних бунтів, ефекту не буде—хтось один справитися з цим не може, лише разом з громадою».

Також міський голова Борисполя Анатолій Федорчук коментує цю ситуацію: «У нас іде підміна понять. На ігрових автоматах написано: «Національна лотерея». До мене приїжджали окремі народні депутати і залякували, що ми повинні додаткову кількість кіосків поставити по вул. Київський Шлях, де буде національна лотерея, і що всі виграші від національної лотереї будуть іти на війну. Отак мені навіть пояснювали. Коли я сказав, що цього не буде, мене мало не звинувачували, що я не стою на патріотичних засадах. Зараз ми бачимо— це ніякі не національні лотереї, все це ігровий бізнес. Якщо брати з правової точки зору, вигравати суди в них дуже складно. Тому я кажу, що нас іноземці не розуміють. Вони кажуть: «Це ж очевидні речі». А ми: «Та ні». На чорне кажемо біле—і це є біда нашого суспільства. Їх (ігрові автомати) лобіюють на високому рівні. Мені не подобається те, що зараз є, але які повноваження органів місцевого самоврядуванння? Чи маємо ми право йти перевіряти? Ми позбавлені сьогодні такого права».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: