#

Майже 700 жінок у Київській області не платять аліменти своїм дітям

26.07.2018 14:13
Майже 700 жінок у Київській області не платять аліменти своїм дітям

Несплата аліментів найчастіше асоціюється з чоловіками, проте, як доводить статистика, економічна недбалість про власних дітей є прикрою властивістю для представників обох статей. Так, у Київській області сьогодні налічується 696 виконавчих проваджень зі стягнення аліментів, боржниками по яких виступають жінки

Про це "Моїй Київщині" повідомили у Головному територіальному управлінні юстиції у Київській області.

Слід зазначити, що мова йде лише про ті випадки, за якими вже тривають виконавчі провадження, тоді як фактично кількість боржників перевищує вказану цифру.

Загалом же станом на сьогодні в Реєстрі боржників зі сплати аліментів (так звана «дошка ганьби»), куди потрапляють батьки, які не платять аліменти понад 3 місяці, налічується 8 921 мешканець Київщини.

При цьому державні виконавці області стягнули з аліментників майже 66 мільйонів гривень боргів з початку 2018 року, в тому числі майже 37 мільйонів – завдяки дії першого пакету законів про посилення захисту прав дітей на належне матеріальне утримання.

В Управлінні юстиції також повідомили, що сьогодні Президент підписав другий пакет законодавчих ініціатив, проголосованих парламентом 3 липня, котрі спрямовані на посилення відповідальності для злісних неплатників аліментів та передбачають податкові, трудові і фінансові заохочення для добросовісних батьків.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: