#

Макарівчани, які у січні 2018 року залишилися без житла, повертаються у свої квартири

01.10.2020 15:35
Макарівчани, які у січні 2018 року залишилися без житла, повертаються у свої квартири
Фото з місця події

Жителі села Новосілки Макарівського району, які у січні 2018 року постраждали від вибуху природного газу і залишилися без житла, повертаються у свої квартири

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Київська обласна рада".

1 жовтня 2020 року перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова та начальник Головного управління ДСНС в Київській області Василь Слободяник привітали з новосіллям родини.

Також у заході взяли участь керуючий справами виконавчого апарату Київської обласної ради В’ячеслав Кучер, голова Макарівської районної ради Олександр Гулак, перший заступник голови Макарівської райдержадмінстрації Ірина Багінська.

Від моменту трагедії питання відновлення помешкань тримала на особистому контролі Тетяна Семенова, була на всіх зустрічах з мешканцями, ініціювала питання виділення коштів на проєкти та відбудову.

Наразі у будівлі відновлено несучі конструкції стін та  покрівлю по всій будівлі разом з вентиляційними шахтами, утеплено фасад, облаштовано відмостки, внутрішню та зовнішню мережі, а саме каналізацію, водопровід, опалення, електромережу, водопостачання, проведені внутрішні роботи, опорядковано цоколь, тощо. Залишилося підключити будинок до газу.

З бюджету області на капітальний ремонт виділено 6,7 млн. грн.

Нагадаємо, що 28 вересня в селі Червона Слобода Макарівського району відбулося відкриття дитячого садочку в ОНЗ "Червонослобідський ліцей - освітній округ".



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: