#

Макарівська РДА видала незаконне розпорядження щодо приватизації земельних ділянок на річці Ірпінь

12.06.2019 10:56
Макарівська РДА видала незаконне розпорядження щодо приватизації земельних ділянок на річці Ірпінь
Фото з мережі Інтернет

У 2007 році Макарівська РДА незаконно передала у власність громадянам чотири земельні ділянки у межах Соснівської сільради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Розпорядженням Макарівської районної державної адміністрації у 2007 році затверджено проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам України та передано у приватну власність трьох громадян чотири земельні ділянки загальною площею 3,12 га на території Соснівської сільської ради Макарівського району.

Зазначені земельні ділянки накладаються на землі водного фонду, а саме 50 метрову прибережну захисну смугу р. Ірпінь. Таким чином, у приватну власність передано землі водного фонду, які не можуть бути передні у приватну власність.

Прокуратурою до Макарівського районного суду подано позовну заяву про скасування розпорядження Макарівської РДА та витребування на користь держави спірних земельних ділянок загальною площею понад 3 га.

Нагадаємо, що прокуратура Києво-Святошинського району скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який захопив п’ять ділянок Служби автомобільних доріг у Київській області.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: