#

Макарівські школярі взяли участь у культурно-спортивному обміні міст-побратимів Макарова та Вандліца

09.11.2023 11:20
Макарівські школярі взяли участь у культурно-спортивному обміні міст-побратимів Макарова та Вандліца
Фото з місця події

У ході культурно-спортивного обміну міст-побратимів Макарова та Вандліца 20 школярів старшої та середньої школи Макарова долучилися до розширення зв'язків між громадами міст

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис мера Макарова Вадима Токаря.

Протягом тижня разом з німецькими однолітками вони відвідували спортивні секції та музеї, їздили на екскурсії, практикувалися в розмовній англійській та німецькій мовах, готувалися до Гелловіну, який згодом й відсвяткували у кращих традиціях, насолоджувалися красою Вандліца, який з початком повномасштабного вторгнення гостинно прийняв змушених евакуюватися макарівчан. 

Громаду Вандліца з робочим візитом відвідала також делегація з числа представників Макарівськоі селищної ради на чолі з заступником мера Ларисою Омельченко. Макарівська делегація мала ряд зустрічей у муніципалітеті Вандліца, на яких обговорювалися шляхи подальшої співпраці. Працівники муніципалітету поділилися практичним досвідом щодо вирішення найболючіших проблем всіх міст загалом: поводження з відходами, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та використання альтернативних джерел енергії для забезпечення роботи обʼєктів критичної інфраструктури.

Вандліц ще раніше передав Макарівській громаді чотири одиниці спецтехніки, зокрема, два пожежні автомобілі, сміттєвоз, мікроавтобус, а також матеріали для відбудови пошкоджених обʼєктів, 11 генераторів, спецодяг. Макарівська громада щиро вдячна громаді Вандліца за підтримку та допомогу у відбудові, гостинність та можливість скористатися практичними напрацюваннями та здобутками управлінської команди Вандліца.

Нагадаємо, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт Макарівського ліцею №1.

Читати "Моя Київщина" у Facebook