#

Марина Порошенко відкрила на Київщині новий інклюзивно-ресурсний центр

03.09.2018 17:20
Марина Порошенко відкрила на Київщині новий інклюзивно-ресурсний центр

У селі Проліски Бориспільського району дружина Президента України Марина Порошенко інклюзивно-ресурсний центр для дітей з обмеженими фізичними можливостями

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на Укрінформ.

"Мережі ІРЦ - це важливий крок у створенні сучасної та європейської системи надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами", – зазначила Марина Порошенко.

Вона також додала, що Київщина є лідером у створенні ІРЦ, де наразі вже функціонує 41 такий центр із 322, які діють в Україні загалом.

Дружина Президента оглянула кімнату лікувальної фізкультури, світлу сенсорну кімнату, де діти проходитимуть фізичну реабілітацію, темну сенсорну кімнату, у якій діти зможуть розслабитись та підготуватися до роботи в групах, кабінети вчителя-логопеда й практичного психолога. Вона також поспілкувалася з дітьми, які вже прийшли на навчання до Бориспільського ІРЦ.

Зі свого боку голова Київської ОДА Олександр Горган зазначив, що на створення цього ІРЦ пішло близько 7 млн гривень, із яких 5 млн гривень – кошти бориспільського районного бюджету, а інші гроші були надані з обласного та державного бюджетів.

За його словами, Бориспільський ІРЦ забезпечений сучасним інтерактивним обладнанням, яке дає можливість розвивати у дітей пізнавальні процеси та підвищувати мотивацію до навчання. Водночас Горган проінформував, що до кінця цього року, а саме на День Святого Миколая, 19 грудня, планується відкриття великого Центру розвитку інклюзивної освіти, що матиме статус національного і стане "мозковим центром" з вироблення методик і новітніх експертиз та компетенцій у сфері інклюзивної освіти. При цьому він додав, що 19 вересня відбудеться інспекційний візит на будівництво цього центру.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: