#

Масове "переселення": на Київщині зареєструвалися тисячі фейкових виборців

13.10.2020 18:45
Масове "переселення": на Київщині зареєструвалися тисячі фейкових виборців
Фото з мережі Інтернет

До Гатного Києво-Святошинського району, Ірпеня та Білогородки напередодні виборів, які відбудуться 25 жовтня, "переселилися" тисячі нових виборців – в одній квартирі реєструються по 10-15 осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українська правда".

На думку кандидатки в мери Ірпеня Михайлини Скорик-Шкарівської, за рахунок зміни передвиборчої адреси окремі політики зможуть провести в місцеві ради навколо Києва 2-3 "невідомі" досі партії або вдвічі збільшити рейтинг відомих.

Логіка "вписування" виборців така: де активніше будують багатоповерхівки – там більший ажіотаж, - каже жінка.

Сьогодні занепокоєння можна підтвердити даними з Державного реєстру виборців. Із усіх 148 тисяч заяв 25% були подані саме в передмісті столиці. Лідером "переселення" став Бучанський район, адже в його громадах подана майже половина всіх заяв про зміну виборчої адреси в області – аж 46%.

Найбільше людей забажали змінити свою адресу в Борщагівській сільській громаді – +3087 або 8% виборців, в місті Ірпінь  – +2294 або 4% та Білогородській сільській громаді – +1085 або 5%.

Очевидно, що потрібна реакція Центральної виборчої комісії, проте ще більш важливою є перевірка від правоохоронних органів – Національної поліції та Служби безпеки України, адже йдеться фактично про пряме втручання у виборчий процес і спробу грубої фальсифікації результатів перегонів, які і без того обіцяють бути далекими від кришталевої чистоти, - каже Михайлина Скорик-Шкарівська.

Нагадаємо, що після розподілу керівних посад в дільничних виборчих комісіях Борщагівської ОТГ є велика імовірність, що результати виборів у громаді можуть бути сфальсифіковані.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: