#

Мер Борисполя Борисенко розповів про свою мотивацію залишити посаду заради служби в ЗСУ

14.03.2024 15:31
Мер Борисполя Борисенко розповів про свою мотивацію залишити посаду заради служби в ЗСУ
Володимир Борисенко

Мер Борисполя Володимир Борисенко розповів про свою мотивацію у 2023 році залишити посаду заради служби в 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді "Едельвейс"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на NV.

У Борисенка була законна можливість не йти в армію як посадовцю місцевого самоврядування, крім того, він багатодітний батько. Однак невдовзі після того, як загарбників було відкинуто від Борисполя і звільнено всю Київщину, він твердо вирішив служити. У 2023 році приєднався до 10-ї гірсько-штурмової.

Він розповів:

Десь на першу річницю повномасштабного вторгнення, я зрозумів, що від мене користь може бути як у місті, так і на фронті.
І я собі вирішив, що треба вести пропагандистську роботу для того, щоб залучати якомога більше людей до Збройних Сил України.
Хлопцям, які воюють з 2014-го і з 2022 року, уже потрібні ротації. Хтось їх має поміняти, треба їм відпочити, треба підсилення. Для того, щоб створити ударний кулак і вибити супостата з нашої країни, треба мобілізувати всі ресурси.

Після того, як він повідомив своїй дружині про свій задум, у нього було довгих шість місяців переконань. Але шляхом умовлянь, шляхом демонстрації того, що реально на сьогоднішній день іншого виходу немає,  Борисенку вдалось переконати як власну родину, так і батьків.

Він додав:

Якщо казати, чому саме 10-та гірсько-штурмова, то у мене досить цікава історія. Адже місто Бориспіль свого часу прикрило дві бригади — це 72-га, Чорних запорожців, і „10-ка“, Едельвейс. Це бригади, які були тут з перших днів, яким я вдячний безмежно за те, що наше місто на сьогоднішній день в такому стані, як воно було і до війни.
Відповідно, відчуваючи якийсь певний борг перед ними, я вибирав між цими двома бригадами. На сьогоднішній день я є діючим мером міста Борисполя, який вступив до лав ЗСУ і веду свою службу в 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Едельвейс.

Наразі мер Борисполя служить рядовим солдатом, хоча уже закінчив сержантські курси і зовсім скоро буде присвоєння нового звання і буде нова посада. Але він запевняє, що не хоче на цьому зупинятися і надалі буде вдосконалюватися і розвиватися у військовій сфері.

У роті розвідки ми здійснюємо абсолютно всі завдання, які ставить перед нами бригада. Розвідуємо. У тому числі і аеророзвідка, це новий елемент і новий етап розвитку наших Збройних сил. Цей напрямок мене дуже сильно приваблює і в цьому напрямку планую розвиватись.
Взагалі — це як заново піти до школи. Ти знаходишся спочатку в незрозумілому для себе оточенні, ти зустрічаєш нових людей, потім ти з ними починаєш товаришувати, потім вони стають тобі побратимами у повному розумінні цього слова, а потім ти вже не можеш без цього оточення, тому що ти розумієш, що ви стали справжньою командою

- розповідає Володимир Борисенко.

Він додає:

Найтяжче — і я знаю, що це не тільки для мене — це втрачати. Коли ти бачиш те безпосередньо на власні очі, і ти ще сьогодні спілкувався зранку, а на вечір приходять сумні новини, завжди думаєш: що ти зробив або що ти не зробив для того, щоби цього не допустити. От це пережити найтяжче.

Наразі згідно з чинним законодавством передбачено, що секретар міської ради виконує функції міського голови, є заступники, які виконують всі поставлені на них функції, тому місто продовжує працювати:

Я стараюсь бути на зв’язку і максимально, якщо можу, приділяти час місту, всім, чим можу, допомагаю.
Але у 90 відсотках випадків, вони приймали самостійно рішення і показали, що в принципі будь-який керманич будь-якого міста може собі дозволити піти до лав Збройних Сил України.
Ми можемо чути на вулицях, що першими нехай туди ідуть діти політиків, діти силовиків, самі політики. Значить, такий запит у населення є, значить, вони хочуть побачити, що не тільки простий люд має обороняти і охороняти нашу неньку Україну, то мають робити всі.

Після служби Борисенко планує повернутися до рідного міста і буде докладати максимум зусиль, щоб на теренах Київської області Бориспіль був одним із найкращих міст та входив у топ-10 міст України.

Нагадаємо, що аеропорт "Бориспіль" можуть відкрити для польотів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook