#

Мер Боярки роздає землю під забудову своїм родичам, - ЗМІ

24.10.2018 12:24
Мер Боярки роздає землю під забудову своїм родичам, - ЗМІ

Мер Боярки Олександр Зарубін від "Нових Облич" намагається вивести комунальну землю під забудову. Забудовником є родич та бізнес-партнер мера

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Боярка Українське Життя" у Facebook.

Учасники АТО Боярки проти незаконної забудови. Раніше ветерани боронили землю на Донбасі, тепер - в центрі свого міста.

У червні Боярська міська рада, на чолі з головою із “Нових облич”, на позачерговій сесії передала в довгострокову оренду понад три гектари землі під забудову. На знак протесту, учасники бойових дій розбили наметове містечко і вимагають відмінити ухвалу.

У міськраді пояснюють, хоч ділянка в центрі Боярки, за адресою, вул. Соборності, 36 у комунальній власності, але розпоряджатись нею міська рада не може. Тож, за словами мера, головна підстава для довгострокової оренди, — акт про постійне користування землею Боярським машинобудівним заводом “Іскра” і залишки овочесховища на цій землі. Але підприємства з такою назвою вже нема чверть століття. Та й у виписці із земельного кадастру чорним по білому написано, комунальна власність - обмежень не існує.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Це підтверджує, що акту постійного користування ПрАТ “Арксі” на цю землю не мало. Крім того, за цією багатоповерховою забудовою виразно проглядається кумівство та конфлікт інтересів. Невдовзі після ухвали про оренду, виконавчий комітет Боярської міськради надав містобудівні умови родичці мера. Приховавши адресу ділянки і прізвище забудовника у порядку денному засідання. Алімов Вадим, у 2015 році разом із паном Зарубіним балотувався від “Нових облич” до Боярської міської ради, очолює громадську організацію “Молодь Боярки”. Родинні зв'язки у цій справі міський голова не коментує.

Голова громадської організації “Громадянська позиція боярчан”, що був депутатом кількох скликань міської ради, Віктор Яровий переконаний, тут не повинно бути житлової забудови. Рішення про затвердження детального плану території оскаржується у окружному адміністративному суді. Києво-Святошинська прокуратура розглядає факти порушення проведення 47 сесії Боярської міської ради. Адже на порядку денному екстренних питань, для позачергового скликання депутатів, не було.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: