#

Мешканець Фастівщини облаштував потужну нарколабораторію на території власного будинку (ФОТО)

19.11.2021 14:59
Мешканець Фастівщини облаштував потужну нарколабораторію на території власного будинку (ФОТО)
Фото з місця подій

На Київщині СБУ викрила нарколабораторію з вирощування канабісу, яку організував житель Фастівщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ГУ СБУ у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Зазначимо, що щомісячний "дохід" зловмисників від протиправної діяльності становив понад 5 тисяч доларів. Досудовим розслідуванням встановлено, що організатор наркобізнесу – 26-річний мешканець Фастівщини.

Крім основного виду діяльності, а саме, він є власником автомийки, ділок промишляв вирощуванням та торгівлею наркотиками. На території власного домоволодіння чоловік облаштував приміщення, оснащене крапельним поливом та спеціальним освітленням для вирощування нарковмісних рослин.

У гаражному приміщенні ділки висушували та фасували готовий до збуту наркотик.

"Помічниками" бізнесмена у протиправній діяльності були його матір та кілька кур’єрів. Збували свій товар наркозалежним через один із поштових сервісів та з дому.     

Правоохоронці задокументували кілька фактів збуту зловмисниками наркотиків загальною вартістю 25 тис грн.

Організатора оперативники затримали "на гарячому" відповідно до ст. 208 КПК України після збуту чергової партії канабісу. 

У ході проведення обшуків за місцем фактичного проживання основного фігуранта та можливого місця зберігання наркотичних засобів правоохоронці виявили та вилучили:

  • значну кількість розфасованого та готового до збуту канабісу;
  • обладнання для вирощування рослин та функціонування нарколабораторії;
  • 11 тис доларів та 50 тис грн, імовірно, отриманих наркоділками від продажу наркотиків;
  • незареєстровану травматичну зброю та набої до неї.

Наразі фігуранту оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про можливу кваліфікацію його дій за іншими статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці Фаствіщини затримали чоловіка, який спустошив картку свого знайомого на 21 тисячу гривень.



Читати "Моя Київщина" у Facebook