#

"Межигір’ю" вже майже рік не можуть знайти керівника (ВІДЕО)

27.04.2019 09:02
"Межигір’ю" вже майже рік не можуть знайти керівника (ВІДЕО)
Резиденція "Межигір'я"

Відомо, що за п'ять років усі багатства резиденції "Межигір'я" президента-втікача Віктора Януковича так і не націоналізували, а територія взагалі почала завдавати збитків державі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на  "Секретні матеріали".

Оскільки громадська організація, що вже понад п'ять років керує "Межигір'ям", доступу до фінансових справ резиденції не дає, а конкурс на управителя вже переносився тричі, то як зазначають журналісти програми "Секретні матеріали": "140 гектарів території, автопарк дорогих автомобілів, колекції художніх творів - останні 11 місяців цим майном ніхто офіційно не керує".

За словами заступника голови Громадської ради при АРМА Віталія Власюка Власюка нинішні управителі своєю непрозорістю самі породжують різноманітні підозри. Відтак, 11 місяців тому "Межигір'я" було передано Національному агентству з виявлення та розшуку активів, проте брати участь в оголошеному конкурсі на керівника резиденції виявили бажання лише два претенденти з сумнівною репутацією. Таким чином, у АРМА зауважують, що основною причиною, чому в "Межигір'ї" досі немає адекватного управителя, - саботаж з боку громадської організації, що там облаштувалася.

Водночас зараз у резиденції не платять за електроенергію - борг уже сягнув 13,6 млн гривень, а відключенню від підстанції перешкоджають люди в камуфляжі, які називають себе представниками громадської організації "Межигір'я".

Запевняють, що на утримання резиденції потрібно щонайменше 36 мільйонів гривень, а грошей, отриманих за вхідні квитки, прокат велосипедів, фастфуд і ресторани, теплицю, ферму, не вистачає для оплати рахунків і податків.

Нагадаємо, що в резиденції "Межигір’я" залишився елітний кінологічний клуб, який наразі слугує для потреб української армії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: