#

У Броварах запрацював автоматизований пост моніторингу повітря (ФОТО)

14.01.2021 17:40
У Броварах запрацював автоматизований пост моніторингу повітря (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 14 січня, в Броварах почав працювати пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря, який нещодавно встановили в парку "Перемога"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Броварська міська рада" у Faсebook.

Варто зазначити, що даний пост встановили в рамках реалізації заходів Програми охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області на 2019-2022 роки.

Як повідомив начальник відділу з питань екології та природокористування управління інспекції та контролю Броварської міської ради Юрій Жимайлов, стаціонарний пост укомплектований сучасним вимірювально-аналітичним обладнанням: аналізатором вмісту пилу фракцій РМ10 та РМ2,5, газоаналізаторами по вимірюванню концентрації вуглецю оксиду, аміаку, оксиду та диоксиду азоту, сірки діоксину та сірководню, а також метеорологічним комплексом з датчиками.

Обладнання вмонтоване в металеву шафу, яка має ступінь захисту, обладнана системою сигналізації та перебуває під професійною охороною служби безпеки Комкон Груп.

Пост контролю автоматично вимірює концентрацію шкідливих компонентів у повітрі та метеопараметри, проводить забір, обробляє та зберігає результати вимірювання, представляє ці результати у різних форматах і передає дані в онлайн-режимі на сайт департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації.

Заступник директора департаменту – начальник управління охорони природних ресурсів Андрій Андрущенко, який був присутній на заході, зауважив, що організація автоматизованого моніторингу навколишнього середовища ґрунтується на створенні і застосуванні комп’ютерних технологій оперативного збирання, оброблення та передавання даних від великої кількості віддалених та розміщених на значній території об’єктів. Створення такої системи значно розширює можливості міжнародної співпраці України у галузі охорони навколишнього середовища та сприяє приведенню стану довкілля у відповідність до європейських і світових вимог.

Нагадаємо, що 13 січня Максима Скидана було призначено начальником реформованого Броварського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: