#

Міністр культури оцінив розвиток туристичного потенціалу зони відчуження (ФОТО)

09.11.2020 09:30
Міністр культури оцінив розвиток туристичного потенціалу зони відчуження (ФОТО)
Фото з місця події

Нагадаємо, що керівництво МКІП, ДАЗВ та ДАРТ обговорили розвиток туристичного потенціалу зони відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

У супроводі Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергія Калашника та його заступника Максима Шевчука зону відчуження із робочою метою відвідав Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко разом із заступницею Світланою Фоменко та Головою Державного агентства розвитку туризму України Мар'яною Олеськів.

Делегація відвідала локації, які є предметом показу від час відвідування зони відчуження із ознайомчою метою.

Зокрема, оглядовий майданчик НБК, що є успішним прикладом реалізації міжнародного проєкту, який на 100 років захистить людство та довкілля від впливу зруйнованого 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС.

Також учасники делегації побачили етнографічну експозицію "Пам'ять про отчий край" та меморіальний комплекс "Зірка Полин".

Після відвідування основних локацій делегація зустрілася із туристичними операторами, які працюють за Чорнобильським напрямком, щоб обговорити розвиток туристичного потенціалу зони відчуження.

За словами Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, завданням МКІП, Державного агентства розвитку туризму України та Державного агентства України з управління зоною відчуження є розвиток зони відчуження як туристичної дестинації та внесення окремих об’єктів до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Проте, цьому передуватиме ряд кроків, зокрема: запрошення мистецьких кураторів та розроблення маршрутів із новими наративами, залучення спеціалістів із реставрації для отримання професійного експертного висновку, що з пам’яток монументального мистецтва потребує консервації та музифікації, а що можливо навіть частково реставрувати.

У рамках реалізації проєкту "Магніти України: Чорнобиль" велика увага приділяється розвитку туризму, наукових проєктів, залученню нових інвестицій та просвітницькій місії. Завдяки Чорнобилю ми маємо змінити наратив на "створюючи, не нашкодь", "дій відповідально" і "краще запобігати, ніж усувати, – наголосив заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Максим Шевчук.

Нагадаємо, що зона відчуження ЧАЕС відкрита для екскурсій, але з певними обмеженнями у зв’язку із COVID-19.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: