#

Митрополита УПЦ МП Пашу "Мерседеса" залишили під цілодобовим домашнім арештом

21.04.2023 16:40
Митрополита УПЦ МП Пашу "Мерседеса" залишили під цілодобовим домашнім арештом
Фото з місця події

Суд підтримав позицію Київської обласної прокуратури та залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври, підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій РФ, залишили під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного засобу контролю.

Він зобов'язаний  виконувати ряд обов'язків, зокрема, не залишати місце проживання у селі Вороньків на Київщині, прибувати до слідчого, повідомляти про зміну проживання та утриматися від спілкування зі свідками.

Також він повинен здати паспорти для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

Коментуючи останній пункт, заявив, що в його будинку у Воронькові немає електропостачання, щоб зарядити електронний засіб контролю.

Я живу у Воронькові. От мені дзвонять, що в мене розряджається браслет. Чим його зарядити? Світла немає. А про зв'язок взагалі можна і не говорити.

 - сказав він.

Священнослужитель підозрюється у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-2 КК України.

Нагадаємо, що золота стіна: як Паша "Мерседес" животіє на Бориспільщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook