#

Між Бучею та Києвом планують запустити трамвай

16.01.2024 19:00
Між Бучею та Києвом планують запустити трамвай
Фото з мережі Інтернет

Програма комплексного відновлення Київщини передбачає запуск до 2027 року трамвайного сполучення “Київ – Буча – Гостомель – Блиставиця”

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на повідомлення Голови Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк. 

Через бойові дії на Київщині пошкоджено 27 тис об’єктів житлової, транспортної та соціальної інфраструктури. Тому покращення транспортно-логістичних, житлових та соціальних умов там – невід’ємний етап комплексного відновлення Київщини. Відповідну програму Київська ОВА вже розробила у партнерстві з Департаментом містобудування та архітектури Київської ОДА та за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства цифрової трансформації України та проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

За рішенням Київської облради, програма комплексного відновлення Київщини передбачає запуск до 2027 року трамвайного сполучення “Київ – Буча – Гостомель – Блиставиця”. Очікується, що це зменшить навантаження маршрутних таксі на автодорогу, що сприятиме покращенню трафіку на цій ділянці шляху.

Нагадаємо, що на Київщині відновили третину пошкоджених об'єктів після останніх обстрілів росіян.


Читати "Моя Київщина" у Telegram