#

Мрія для урбаністів: японський архітектор візьметься за проєкт відбудови Ірпеня

13.06.2022 11:40
Мрія для урбаністів: японський архітектор візьметься за проєкт відбудови Ірпеня
Фото з місця подій

Японський архітектор Хірокі Мацура розроблятиме стратегію просторового розвитку Ірпеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "КАРПЛЮК".

Відомий японський архітектор Хірокі Мацура побував у звільненому від окупантів Ірпені, після чого заявив, що це "місто мрії для урбаністів".

Голова Інвестиційної ради й колишній мер міста Володимир Карплюк, який супроводжував архітектора разом із чинним міським головою Олександром Маркушиним, розповів, що Мацура поділився власним баченням сучасного містобудування та першим враженням від Ірпеня.

Архітектор заявив:

Я був в 10 містах України. Це найкраще місто, яке я бачив. Для нас, для урбаністів, Ірпінь – це місто мрії. Я зрозумів, чому молоді сім’ї переїжджають сюди.

Результатом зустрічі стала домовленість про співпрацю. Згодом Хірокі Мацура зможе презентувати керівництву міста "мастер-план Ірпеня", в якому будуть підкреслені міські особливості.

Проєктним менеджером із боку міста виступить СЕО товариства "Відважних" та інвестиційної групи "MOLODIST" Володимир Співак.

Нагадаємо, що на Київщині триває процес розробки концепції меморіалу жертв російської окупації та концепції туристичних маршрутів пам’яті війни.



Читати "Моя Київщина" у Facebook