#

На Білоцерківщині прочистили водосховище (ФОТО, ВІДЕО)

02.10.2018 13:13
На Білоцерківщині прочистили водосховище (ФОТО, ВІДЕО)

Вчора, 1 жовтня, на річці Рось провели планову чистку водосховища 

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на "04563".

З самого ранку 1 жовтня в на Білоцерківщині у селі Глибочка на греблі Верхнього білоцерківського водосховища працівники ТОВ "Білоцерківвода" у присутності представників РОВР річки Рось, за допомогою спеціального крану відкрили шлюзи для залпового скиду води, об’ємом три мільйони кубічних метрів.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Відзначається, що нестримні потоки води, з витратами близько 120 м3/с стрімко понеслись у бік міста Біла Церква. Вода була темного кольору зі стійким тривалим запахом сірководню. Проте, через декілька годин вже на переливній греблі Білоцерківського середнього водосховища запаху майже не відчувалося, а вода була прозора. Подолавши греблі Білоцерківського середнього та нижнього водосховищ, вона попрямує вниз по течії річки Рось через Рокитнянський та Богуславський райони Київської області до Корсунь-Шевченківського району Черкаської області.

Другий етап осінньої промивки відбудеться третього жовтня, тоді планують задіяти гідротехнічні споруди Стеблівського та Корсунь-Шевченківського водосховищ на річці Рось.

Також нагадаємо, що голова Бірюківської сільради Гончар Олег Миколайович, повідомив, що у річку Рось виходить труба великого діаметру, через яку спускаються каналізаційні води з Білоцерківських очисних споруд.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: